perjantai 16. elokuuta 2013

Raahe RN 10.8.13 ja verijälkeä!

Meidän kesän viimeinen näyttely oli Raahessa 10.8. Tollereita oli paikalla 11. Tuomarina oli Tuula Pratt, joka osoittautuikin oikein mukavaksi tuomariksi. Voin sanoa, että oli ehkäpä parhain tuomari kenellä ollaan Hillan kanssa käyty. Juniori narttuja oli yhteensä neljä. Meille tulokseksi tuli JUN EH JUK1. Arvostelua oli kyllä ilo lukea ja te voitte lukea sen täältä.

Nyt jäädään talveksi näyttelytauolle ja aletaan taas keväällä katsoa uusia.
 
Aloitettiin tässä treenaamaan verijälkeä. Ensin perehdyin asiaan netissä. Meilläpäin ei ole nyt ollut mitään mejä koulutuksia. Mutta jos semmoinen saadaan niin mennään sitten kyllä ehdottomasti mukaan!

Välineinä oli: 
  • jälkiliina ja valjaat
  • verta (ostin kaupasta naudan verta)
  • narua + sieni
  • merkkejä (käytin ihan merkkausnauhaa)
  • kaato (meillä oli tällä kertaa rasia, jossa oli nakkeja, koska ne on Hillan parasta herkkua)              
Kävin ensin vetämässä jäljen metsään. Isäni lähti apumieheksi. Siitä tuli 60 metriä pitkä ja hieman kaartuva. Annoin vanheta sen noin 2 tuntia.

Lähdettiin sitten Hillan kanssa jäljelle. Annoin käskyn "etsi jälki" ja näytin Hillalle aloituspaikkaa. Hilla haisteli sitä tarkasti ja melko kauon. Verenhaju selvästi ihmetytti sitä. Toistin käskyn ja Hilla ottikin itse suuntaa ja lähti tosi, tosi varovaisesti etenemään jälkeä. Ihan oikeaan suuntaan! Siinä pikku hiljaa mentiin ja jättäydyin siinä kauemmaksi. Ajattelin että Hilla ois enemmän tukeutunut muhun, mutta ei onneksi. Aika hyvin maavainulla mentiin, välillä otti vähän ilmavainua ja huomasi heti että siinä meni sekaisin. Meinasi lähtä takaisin päin jälkeä, niin ohjasin sen jatkamaan oikeaan suuntaan. Loppu pätkä meni oikein mainiosti! Hilla eteni maavainulla tosi tarkasti ja melko pitkän matkaa tasaisesti. Rasialle kun päästiin niin kehuin kauheasti ja Hilla popsi nakit mielellään. Huomasi kyllä, että kunnon nenänkäyttö otti voimille. Toinen nukkui niin sikeästi sen jälkeen.

Oon oikeen tyytyväinen Hillaan. Oli meille molemmille ihan ensimmäinen jälki. Toivottavasti saadaan tehtyä lisää nyt tässä mahdollisimman pian. Saadaan vähän tuntumaa ja varmuutta Hillalle, ennen kuin tulee lumet. Jos vaikka joskus päästäisiin kokeeseen. Kaukaisia haaveita vielä... ;)

© Annukka Ahola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti