sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Treenit Oulussa!

Treenattiin sunnuntaina Katin ja Gitan sekä Kristiinan ja Ellin kanssa. Tarkoitus oli tehdä vesinouto, hakuruutu ja laahausjälki kanilla.

Aloitettiin harmaana ja sateisena päivänä vesinoudoilla. Otettiin aina ensin Gitta, joten Hilla sai sitä kaivattua harjoitusta siitä, että riista ja maasto haisee toiselta koiralta. Hilla kävi noutamassa lokin kaksi kertaa vaivatta ja oikein mainiolla otteella. Vesinoudossa luotankin Hillaan 100 %:sesti.

Sitten mentiin tekemään hakuruutu. Jätin Hillan autoon odottelemaan ja päästettiin ensin Gitta ja Elli hommiin. Näin saatiin taas toisten koirien hajua häiriöksi. Sitten kun meidän vuoro tuli, niin Hilla lähti hakemaan innokkaasti. Työskentely oli kuitenkin rauhallista. Lähetin ensin Hillan vahingossa väärällä käskyllä. Tuossa saa olla itse tarkkana. Meillä on käytössä "haku", kun etsitään ihmisiä ja "etsi", kun etsitään riistaa. Hilla kävi selvästi haistelemassa muutamassa paikassa (ilmeisesti varista), jonka jälkeen toi ensimmäisen. Palautukset sujui todella hyvin. Lähetin hakemaan tämän jälkeen vielä kaksi, jotka palautuivat hienosti myös. Jotakin valikointia Hilla teki, kun ne muutamat varikset ei jostain syystä kelvannut. Mutta eteenpäin on menty paljonkin!

Viimeisenä otettiin vielä laahausjälki kanilla. Hilla suoritti senkin täysin vaivattomasti. Oltiin edellisenä päivänä tosin tehty jo jälki. Silloinkin meni hienosti, jos ei oteta huomioon pientä talven jälkeistä ihmettelyä. Oli oikein mukavat treenit kaikin puolin. Toivottavasti saadaan näitä järjestettyä useammin. ☺

Tämä kohotti kyllä luottamusta Hillaa kohtaan. ♥
Kyllä se osaa, kun jaksetaan vaan ahkerasti treenata.

© Annukka Ahola
© Annukka Ahola
© Annukka Ahola
© Annukka Ahola
© Annukka Ahola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti